Onderwijsbeleid

Herijking van de Lokaal Educatieve Agenda Meierijstad met thema’s zoals: taal, inclusief onderwijs en aansluiting onderwijs-jeugdhulp.

Herijking van de Lokaal Educatieve Agenda Meierijstad met thema’s zoals: taal, inclusief onderwijs en aansluiting onderwijs-jeugdhulp.

Aan het begin van het jaar ondertekenden we een samenwerkingsovereenkomst met onze taalnetwerkpartners, waarin we afspraken maakten over de aanpak van laaggeletterdheid.
Sinds maart 2024 worden onze zelfgemaakte lokale promotiespotjes over het IDO, digitale cursussen en het DigiTaalhuis, uitgezonden bij Omroep Meierij.
In april verwelkomden we onze projectmedewerker Digitale Inclusie, die zich in 2024 heeft ingezet voor het opzetten van samenwerkingsverbanden en cursussen om de digitale vaardigheden te versterken van de inwoners van Meierijstad.

Samen met onze taalpartners hebben we de eerste stappen gezet in de gemeentelijke gezinsaanpak met drie inhoudelijke sessies.
We hebben laaggeletterdheid onder de aandacht gebracht door aanwezig te zijn op markten en festivals, en bij Fabriek Magnifique brachten we “Van Taalcafé naar Verhalencafé” tot leven. Daarnaast organiseerden we het Magische Taalfestival in Veghel, dat meer dan 300 bezoekers trok.
Onze deelname aan het Toezichtsonderzoek Meedoen met Taal leverde uitstekende resultaten op, wat als voorbeeld dient voor andere gemeenten.
We hebben met ons testpanel een tiental gemeentelijke teksten/onderwerpen getest op toegankelijk taalgebruik wat een belangrijke bijdrage levert aan begrijpelijke communicatie.
We trainden 49 vrijwilligers tijdens terugkombijeenkomsten en verwelkomden 10 nieuwe vrijwilligers die de basistraining taalvrijwilligers volgden.
Het aantal cursisten voor lees- en schrijfcursussen, de smartphone- en Klik & Tik-cursussen, en deelnemers van Digi- en Taalcafés is te vinden in onze Visual (Terugblik 2024).

Deze pagina is gebouwd op 05/22/2025 12:30:36 met de export van 05/22/2025 12:25:02